Spomenik prirode

Uredbom Vlade Srbije, Sopotnica je krajem 2005. proglašena spomenikom prirode, zaštićenim prirodnim dobrom od izuzetnog značaja

 

Najveći vodopadi u Srbiji

Postoje tri nivoa vodopada, a najveći vodopad pada sa visine oko 25 metara, mnogim virovima i veoma hladnom vodom.

 

Odmor na selu

Domaća atmosfera, tradicionalna kuhinja, zdravo prirodno okruženje su samo neke od prednosti ovog vida odmora i rekreacije.

Kalendar

Statistika

120078
Danas
Ove nedelje
Proslog meseca
UKUPNO
42
364
81
120078

GTranslate

Serbian English German Italian Russian


S obzirom da Jadovnik i Sopotnica polako ali sigurno dolaze u žižu turizma, smeštaj je kvalitetan i lako dostupan. Ukoliko želite da prespavate u samom Prijepolju, na raspolaganju vam stoje hoteli "Park" i "Mileševa", kao i motel "Grbo". reka limNaravno, pravi doživljaj je noćenje u samom selu, gde smeštaj možete potražiti u planinarskom domu, koji se nalazi odmah pored škole, kao i u nekom od brojnih seoskih domaćinstava uređenih za turističke svrhe. Možete potražiti porodice Janušević, Tmušić, Ljujić ili Vulović - dovoljno je da se raspitate po selu i brzo ćete ih pronaći. Prenoćište u ovakvoj varijanti košta oko 450 dinara. 

Ukoliko volite da svoje  putešestvije isplanirate unapred, možete se obratiti nekoj od porodica koje na planini nude smeštaj i hranu.

 
  • 31300  Prijepolje, Sopotnica

Kontakt forma