Spomenik prirode

Uredbom Vlade Srbije, Sopotnica je krajem 2005. proglašena spomenikom prirode, zaštićenim prirodnim dobrom od izuzetnog značaja

 

Najveći vodopadi u Srbiji

Postoje tri nivoa vodopada, a najveći vodopad pada sa visine oko 25 metara, mnogim virovima i veoma hladnom vodom.

 

Odmor na selu

Domaća atmosfera, tradicionalna kuhinja, zdravo prirodno okruženje su samo neke od prednosti ovog vida odmora i rekreacije.

Kalendar

Statistika

120079
Danas
Ove nedelje
Proslog meseca
UKUPNO
43
365
82
120079

GTranslate

Serbian English German Italian Russian


Ukoliko od Prijepolja krenete putem za Crnu Goru, posle nekoliko kilometara primetićete znak za skretanje levo, ka selu Sopotnica. 

Druga varijanta je da produžite ka Podgorici, i onda skrenete kod putokaza za mesto Lučice. Nedavno izgrađen asfaltni put vodi do same Sopotnice, tako da tamo lako možete stići svojim vozilom; ukoliko ga nemate, na raspolaganju vam je lokalni autobus ili taksi iz Prijepolja.

Dok se penjete vijugavim putem ka selu Sopotnica, primetićete kako doline i oblaci ostaju ispod vas, i ubrzo ćete se naći među gustim šumama i prostranim zelenim livadama prošaranim seoskim kućama i velikim plastovima sena. Na jednoj padini primetićete nekoliko starih, sada renoviranih, vodenica, koje predstavljaju jednu od znamenitosti Jadovnika.

Selo Sopotnica predstavlja idealnu bazu za istraživanje okoline. Nalazi se na istoimenoj reci, za koju se veruje da je dobila ime po sopotu, zvuku koji voda proizvodi slivajući se niz brežuljke i krčeći sebi put nadole. Sve zanimljivosti nalaze se u neposrednoj blizini sela i lako su dostupne peške, tokom lagane šetnje.

 

  • 31300  Prijepolje, Sopotnica

Kontakt forma