Spomenik prirode

Uredbom Vlade Srbije, Sopotnica je krajem 2005. proglašena spomenikom prirode, zaštićenim prirodnim dobrom od izuzetnog značaja

 

Najveći vodopadi u Srbiji

Postoje tri nivoa vodopada, a najveći vodopad pada sa visine oko 25 metara, mnogim virovima i veoma hladnom vodom.

 

Odmor na selu

Domaća atmosfera, tradicionalna kuhinja, zdravo prirodno okruženje su samo neke od prednosti ovog vida odmora i rekreacije.

Kalendar

Statistika

120083
Danas
Ove nedelje
Proslog meseca
UKUPNO
47
369
86
120083

GTranslate

Serbian English German Italian Russian


Prijepolje je samo po sebi interesantan gradić, koji svakako zavređuje bar nekoliko sati jadovnik-bukveobilaska. U njegovoj neposrednoj blizini nalazi se manastir Mileševa. 

Malo dalje od manastira nalazi se selo Hisardžik, sa starom kamenom džamijom i ostacima tvrđave iz 13. veka, koja dominira okolinom sa vrha visokog brda. 

U samom mestu Sopotnica najveća atrakcija su vodopadi, na koje ćete neprestano nailaziti tokom šetnji kroz okolne bukove šume. Tu je i više starih vodenica, koje su nekada služile kao mlinovi. 

Ljubitelji planinarenja mogu da se okušaju u osvajanju najvišeg vrha Jadovnika, koji se zove Katunić i visok je 1.733. metra, a za one avanturistički nastrojene tu je kanjon reke Mileševke, kao i mogućnost splavarenja Limom. 

Padine Jadovnika prošarane su brojnim planinarskim stazama različitih nagiba i dužina, tako da lako možete pronaći šetnju skrojenu prema svojoj vlastitoj kondiciji, potrebama i interesovanjima.  • 31300  Prijepolje, Sopotnica

Kontakt forma